Sposób przygotowania:
Schab w warzywach
Schab pokroić na 1 cm plastry i lekko rozbić. Przyprawę rozetrzeć z oliwą i pieprzem. Natrzeć marynatą schab i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godz. Po tym czasie obsmażyć z dwóch stron plastry schabu. Krótko. Tylko, aby białko się ścięło. Włożyć do wysokiej patelni lub garnka z szerokim dnem. Na patelnię wlać ok 1 szklanki wody i wymyć pozostałości po smażeniu. Wlać do schabu. Cebulę pokroić, lekko zeszklić i dodać do schabu. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć marchewkę i cukinię. Dodać do schabu. Dusić do miękkości. Przyprawić. Smacznego!
edytaha
Mniam1
Na prawdę? Ale mnie miło zaskakujesz, nie spodziewałam się :)
edytaha
:)