mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Schab z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

schabik w musztardzie, idealny do ziemniaków

Schab z dodatkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z dodatkami

 

  • 5 plastrów schabu schab ,
  • 2 łyzki musztarda ,
  • 1 płaska łyzeczka natka pietruszki ,
  • 3 łyżki oliwa ,
  • szczypta chili ,
  • 1 łyzeczka ketchup mały ostry ,
  • 1 małe jajko ,
  • 2/3 łyzeczki mąka

Sposób przygotowania:

Schab z dodatkami
Schab musimy opłukać. Podzielić jak na kotlety. Musimy z jednej i drugiej strony rozbić. Poza mąką i jajkiem z pozostałych składników musimy zrobić taką a'la marynatę dla mięsa. Wkładamy mięso do niej i mieszamy. Na okres około pół godziny zostawiamy je tak.Po ok 30 minutach dodajemy mąkę, jajko mieszamy. Smażymy na małym ogniu.
Schab z dodatkami
Opłukany schab, wycięte duże ilości tłuszczu
Schab z dodatkami
mięso już obtoczone w marynacie, podczas wykładania na patelnie

Tagi:

jajko jajka schab