WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1997]

Schab z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w plastrach , marynowany w oleju z przyprawy, grillowany na grillu tradycyjnym ogrodowym. Bardzo smaczny i szybki do zrobienia.

Schab z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z grilla

 

  • Ok. 1,5kg schabu
  • Sól
  • Szczypta ostrej papryki w proszku
  • Przyprawa do grilla
  • Ok. 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Schab z grilla

ETAP 1:

Schab umyć i osuszyć. Odciąć białe błony. Mięso pokroić w grubsze plastry. Każdy plaster mięsa lekko rozbić tłuczkiem. Mięso natrzeć solą, ostrą papryką i przyprawą do grilla. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać olejem. Przykryć i odstawić do lodówki na min kilka godzin. Następnie ułożyć na rozgrzanym reszcie i grillowac aż schab będzie miękki i rumiany. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schab z grilla
Schab w trakcie grillowania na grillu tradycyjnym.
Schab z grilla
Mięso zamarynowane w przyprawach i oleju.
Schab z grilla
Plastry schabu lekko rozbite tłuczkiem do mięsa
Schab z grilla
Schab umyty i pokrojony w grubsze plastry.