Sposób przygotowania:
Grillowany schab pod nektarynkową kołderką
Schab jeśli jest w kawałku pokroić na plastry grubości około 2,5 - 3 cm. Opłukac pod wodą i osuszyć recznikiem papierowym.
Natrzec solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki w proszku oraz oregano. Cebule pokroić w piórka, nektarynke w plasterki. Do miski włozyc cebule, nektarynke, 1 łyzeczke syropu z mniszka lekarskiego (może być tez miód) odrobine, pieprzu, soli i łyzke soku z cytryny.
Wszystko dokładnie wymieszać i odłozyc do lodówki na około godz. Na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu upiec schab.
Z każdej strony około 6-7 min.
Natrzec solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki w proszku oraz oregano. Cebule pokroić w piórka, nektarynke w plasterki. Do miski włozyc cebule, nektarynke, 1 łyzeczke syropu z mniszka lekarskiego (może być tez miód) odrobine, pieprzu, soli i łyzke soku z cytryny.
Wszystko dokładnie wymieszać i odłozyc do lodówki na około godz. Na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu upiec schab.
Z każdej strony około 6-7 min.
Magdalena88
Marika-
Holly
elapolo