eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Szaszłyki warzywne Eli z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam warzywne szaszłyki z pieczarek, papryki żółtej i czerwonej. Do szaszłyków dodałam marynowany ser halloumi.

Szaszłyki warzywne Eli z serem

Składniki:

Szaszłyki warzywne Eli z serem

ser

  • 450 g sera halloumi
  • 12 łyżek oleju
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z przyprawami
  • 1 łyżka czosnku granulowanego

pozostałe składniki

dodatkowo

  • patyczki do grilla

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne Eli z serem

przygotowanie sera

Szaszłyki warzywne Eli z serem
Bazyliję suszone pomidory i czosnek granulowany wymieszać z olejem.

Do oleju dodać suszoną bazylię, suszone pomidory z przyprawami czosnek granulowany.

przygotowanie sera cd

Szaszłyki warzywne Eli z serem
Wyjęty z opakowania ser halloumi pokroić.

Ser halloumi wyjąć z opakowania i pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie sera cd

Szaszłyki warzywne Eli z serem
Pokrojony ser wymieszać z marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.

Do pokrojonego sera dodać marynatę, wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny.

przygotowanie szaszłyków

Szaszłyki warzywne Eli z serem
Pieczarki, ser, paprykę żółtą i czerwoną nadziewać na patyki.

Papryki opłukać, i pokroić w dużą kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijać pieczarki, ser, paprykę żółta i czerwoną.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli z serem

Na rozgrzanym ruszcie grilla rozłożyć maty żaroodporne. Na matach rozłożyć szaszłyki i grillować z dwóch stron po 15 minut.