Sposób przygotowania:
Grillowany schab z kalarepkąEtap 1
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 2
Szalotkę pokroić w kostkę, lekko zeszklić na maśle.
Etap 3
Dodać do niej kalarepkę i odrobinę soli, chwilę podsmażać.
Etap 4
Do kalarepki wlać bulion (użyłam drobiowego). Dusić na małym ogniu bez przykrycia tak długo, aż cały płyn odparuje.
Etap 5
Plastry schabu rozbić tłuczkiem.
Etap 6
Na mięsie rozłożyć kalarepkę.
Etap 7
Złożyć na pół. spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso posmarować z obu stron olejem i posypać przyprawą do mięs.
Etap 8
Kłaść na rozgrzany grill.
Etap 9
Grillować na rumiano z obu stron.