Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Grillowany schab z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kieszonki ze schabu nadziane podsmażoną na maśle kalarepką z szalotką, a następnie upieczone na grillu...

Grillowany schab z kalarepką

Składniki:

Grillowany schab z kalarepką

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 1 kalarepka
  • 1 szalotka
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 szklanka bulionu
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Grillowany schab z kalarepką

Etap 1

Grillowany schab z kalarepką
Obrana i starta na tarce o dużych oczkach kalarepka.

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Etap 2

Grillowany schab z kalarepką
Pokrojona w kostkę szalotka zeszklona na maśle.

Szalotkę pokroić w kostkę, lekko zeszklić na maśle.

Etap 3

Grillowany schab z kalarepką
Tarta kalarepka dodana do zeszklonej szalotki.

Dodać do niej kalarepkę i odrobinę soli, chwilę podsmażać.

Etap 4

Grillowany schab z kalarepką
Bulion drobiowy dodany do podsmażonej z szalotką kalarepki.

Do kalarepki wlać bulion (użyłam drobiowego). Dusić na małym ogniu bez przykrycia tak długo, aż cały płyn odparuje.

Etap 5

Grillowany schab z kalarepką

Plastry schabu rozbić tłuczkiem.

Etap 6

Grillowany schab z kalarepką

Na mięsie rozłożyć kalarepkę.

Etap 7

Grillowany schab z kalarepką

Złożyć na pół. spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso posmarować z obu stron olejem i posypać przyprawą do mięs.

Etap 8

Grillowany schab z kalarepką

Kłaść na rozgrzany grill.

Etap 9

Grillowany schab z kalarepką

Grillować na rumiano z obu stron.