eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Szaszłyki warzywne Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam warzywne szaszłyki z cukinii, mini pieczarek, papryczek padron, papryki żółtej i czerwonej. Szaszłyki można podawać jako dodatek do mięs z grilla.

Szaszłyki warzywne Eli

Składniki:

Szaszłyki warzywne Eli

cukinia

pozostałe składniki

dodatkowo

  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne Eli

przygotowanie szaszłyków

Szaszłyki warzywne Eli
Kolorowe papryki, mini pieczarki i cukinię nadziewać na patyki.

Opłukane i osuszone cukinie pokroić w plastry. Do cukinii dodać olej, przyprawę do grilla i czosnek granulowany. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Na patyki nadziewać kolorowe papryki, marynowaną cukinię i mini pieczarki.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli
Grillować posmarowane marynatą szaszłyki.

Na rozgrzanym ruszcie grilla położyć maty żaroodporne. Na matach rozłożyć szaszłyki, i posmarować pozostałą marynatą z cukinii. Grillować szaszłyki z dwóch stron po15 minut z każdej.