eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szaszłyki warzywne Eli z surimi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam warzywne szaszłyki z marynowanej cukinii i małych pieczarek Do szaszłyków dodałam marynowane paluszki surimi..

Szaszłyki warzywne Eli z surimi

Składniki:

Szaszłyki warzywne Eli z surimi

cukinia

paluszki surimi

  • 500 g paluszków surimi
  • 12 dużych łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżka przyprawy klasycznej do grilla
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka suszonego tymianku

pozostałe składniki

dodatkowo

  • patyczki do grilla

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne Eli z surimi

przygotowanie surimi

Szaszłyki warzywne Eli z surimi
Do oleju dodać czosnek granulowany, tymianek i przyprawę do grilla.

Przygotować marynatę. Do miski wlać olej rzepakowy, dodać przyprawę do grilla, tymianek i czosnek granulowany.

przygotowanie surimi cd

Szaszłyki warzywne Eli z surimi
Wyjęte z opakowania paluszki surimi pokroić.

Paluszki surimi wyjąć z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie surimi cd

Szaszłyki warzywne Eli z surimi
Paluszki wymieszać z marynatą i włożyć na 2 godziny do lodówki.

Do pokrojonych paluszków wlać marynatę, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Cukinie pokroić w plastry, wlać olej, dodać czosnek granulowany, przyprawę do grilla i wymieszać.

przygotowanie szaszłyków

Szaszłyki warzywne Eli z surimi
Nabijać pieczarki, cukinię i paluszki na patyki do szaszłyków.

Na patyki do szaszłyków nabijać pieczarki, paluszki surimi i cukinię.

przygotowanie szaszłyków cd

Szaszłyki warzywne Eli z surimi

Na rozgrzany ruszt grilla położyć maty żaroodporne i na nich położyć szaszłyki. Grillować z obu stron po 15 minut.