Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne Eli z surimiprzygotowanie surimi
Przygotować marynatę. Do miski wlać olej rzepakowy, dodać przyprawę do grilla, tymianek i czosnek granulowany.
przygotowanie surimi cd
Paluszki surimi wyjąć z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie surimi cd
Do pokrojonych paluszków wlać marynatę, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Cukinie pokroić w plastry, wlać olej, dodać czosnek granulowany, przyprawę do grilla i wymieszać.
przygotowanie szaszłyków
Na patyki do szaszłyków nabijać pieczarki, paluszki surimi i cukinię.
przygotowanie szaszłyków cd
Na rozgrzany ruszt grilla położyć maty żaroodporne i na nich położyć szaszłyki. Grillować z obu stron po 15 minut.
biedroneczki
eli_555
Szaszłyki były pyszne. Wszyscy chwalili, bo były nietypowe.
Czekoladka 2