Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny, soczysty zamarynowany schab w słodkiej papryce i curry ugotowany w parowarze jest dietetyczny i lekkostrawny.

Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry

 

Sposób przygotowania:

Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry
Umyty schab osuszyć i pokroić w plastry. Delikatnie natrzeć oliwą, przyprawą curry, słodką papryką mieloną, solą morską oraz pieprzem. Odstawić na conajmniej 3 godziny do lodówki.

Po tym czasie przełożyć do parowaru. Gotować przez około 35 minut.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi i marchewką ugotowanymi również w parowarze.
Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry
Umyty i osuszony schab pokroić w plastry.
Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry
Plastry schabu natrzeć oliwą i przyprawami.
Schab z parowaru w słodkiej papryce i curry
Zamarynowane mięso przełożyć do parowaru i ugotować.

Tagi:

schab mięso