Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe parowane z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Delikatne roladki przygotowane ze schabu wzbogacone smakiem serka topionego oraz plasterkami czosnku.

Roladki schabowe parowane z serkiem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe parowane z serkiem topionym

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • 20 dkg serka topionego
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Schab bez kości cieniutko rozbić, natrzeć oliwą. Z obu stron oprószyć kucharkiem i pieprzem. Z jednej strony wysmarować serkiem topionym. Na serku ułożyć plastry czosnku. Zwinąć roladki . Przełożyć do parowaru. Gotować przez 35 minut. Podawać z ziemniakami i marchewką z parowaru lub dowolną surówką.
Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Rozbite plastry mięsa natrzeć oliwą i przyprawami.
Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Z jednej strony mięso wysmarować serkiem topionym.
Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Na serku rozłożyć pokrojony w plastry czosnek.
Roladki schabowe parowane z serkiem topionym
Zwinąć roladki i przełożyć do parowaru i ugotować.