Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, dietetyczne roladki gotowane w parowarze wypełnione fetą i świeżym koperkiem.

Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru

 

Sposób przygotowania:

Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru
Umyty schab cieniutko rozbić. Wysmarować delikatnie oliwą, oprószyć kucharkiem, pieprzem oraz czosnkiem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część rozkruszonej fety oraz posiekanego koperku. Zwinąć roladki. Odstawić na godzinę do lodówki aby naszły przyprawami. Po tym czasie włożyć do parowaru i gotować 30 minut. Podawać z ziemniakami i warzywami również ugotowanymi w parowarze.
Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru
Mięso rozbić natrzeć oliwą i przyprawami.
Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru
Na każdym kawałku mięsa ułożyć fete i koperek.
Roladka schabowa z fetą i koperkiem z parowaru
Roladki gotować w parowarze przez 30 minut.

Tagi:

sery ser schab