Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schab z wędzonym kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Plastry schabu rozbite tłuczkiem, nadziane wędzonym mięsem z kurczaka i cebulą, a następnie grillowane.

Schab z wędzonym kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z wędzonym kurczakiem

 

  • 5 plastrów schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 5 łyżeczek musztardy kremskiej
  • 1 wędzone udko z kurczaka
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czubata łyżka przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Schab z wędzonym kurczakiem
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować je musztardą. Mięso kurczaka obrać z kości, rozłożyć na plastrach schabu. Cebulę pokroić w piórka, również ułożyć na plastrach schabu. Plastry schabu złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Mięso skropić olejem, z obu stron posypać przyprawą do mięs. Odłożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie nadziane mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.
Schab z wędzonym kurczakiem
Plastry schabu rozbite przyprawione i posmarowane musztardą.
Schab z wędzonym kurczakiem
Wędzone mięso z kurczaka i cebula ułożone na plastrach schabu.
Schab z wędzonym kurczakiem
Nadziane mięso skropione olejem i posypane przyprawą do mięs.
Schab z wędzonym kurczakiem
Nadziane mięso położone na rozgrzany grill.