Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pieczony schab z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczony schab z pieczarkami

Pieczony schab z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczony schab z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z pieczarkami
Schab pokroić w plastry, natrzeć przyprawą do grilla i odstawić do lodówki na parę godzin lub na noc. Żółtko wymieszać z taką ilością mleka i mąki pszennej aby powstało gęste ciasto. Plastry mięsa oprószyć mąką ziemniaczaną a następnie maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor. Po usmażeniu mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, a następnie dodać pokrojone pieczarki i całość razem smażyć. Podsmażone pieczarki z cebulką przełożyć do naczynia żaroodpornego wkładając je między plastry schabu. Przygotować sos, zalewę z ogórków wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz ketchupem. Przygotowanym sosem zalać mięso i piec w temp. 180 st przez 1h. Gotowy pieczony schab z pieczarkami podawać do obiadu z ziemniakami i buraczkami ćwikłowymi.
Pieczony schab z pieczarkami
Pieczony schab z pieczarkami
Pieczony schab z pieczarkami
Pieczony schab z pieczarkami