Sposób przygotowania:
Schab z żurawiną Eli
Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawy do schabu wymieszać z olejem. Powstałą marynatą posmarować schab ze wszystkich stron i włożyć do lodówki na 24 godziny. Migdały zalać wrzątkiem i parzyć 5 minut. Odlać wrzątek i zalać migdały zimną wodą na 5 minut. Odlać wodę i obrać migdały ze skórki. Obrane migdały posiekać. Wymieszać żurawinę,rodzynki i migdały. Schab wyjąć z lodówki i cienkim,długim nożem naciąć wzdłuż przez środek. W nacięcie włożyć bakalie. Schab włożyć razem z marynatą do woreczka. Woreczek spiąć klipsem i piec schab około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C (z termoobiegiem,bez 190 stopni). Upieczony schab zostawić w woreczku do ostygnięcia. Zimny schab pokroić w plastry i podawać. Smacznego!