Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

schabetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

danie powstało na szybko z tego co akurat było w lodówce

schabetti

Składniki:

schabetti

 

  • 0,5 kg schabu
  • 3 cebule
  • 1 szklanka bulionu
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1-2 łyżki smalcu
  • makaron spagetti (około 1/2 opakowania)

Sposób przygotowania:

schabetti
schab kroimy w plastry, a następnie w paski, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, podsmażamy na rumiano na mocno rozgrzanym smalcu,
cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa, podsmażamy przez jakieś 5 minut, potem podlewamy bulionem, dusimy około 10-15 minut
makaron gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do schabu, dusimy razem jeszcze około 5 minut

Tagi:

makaron schab