Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schab z warzywami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam schab, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzanie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną.

Schab z warzywami i pieczarkami

Składniki:

Schab z warzywami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schab z warzywami i pieczarkami

I

Schab z warzywami i pieczarkami

1. Mięso kroję w plastry, doprawiam solą oraz papryką słodką, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju do miękkości.

II

Schab z warzywami i pieczarkami

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju, na drugiej większej patelni. Do warzyw dodaję obraną z nasion paprykę chili oraz pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w paseczki papryki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, wsypuję chili, podlewam wodą i gotuję około 10 minut.
4. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, dwie minuty gotuję.

III

Schab z warzywami i pieczarkami

5. Sos łączę z mięsem, podaję z ziemniakami.
6. Smacznego.