Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze schabu w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z papryką i mozzarellą, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Roladki ze schabu w boczku

Składniki:

Roladki ze schabu w boczku

 

  • 1 kg schabu
  • 100 g boczku wędzonego paski
  • 1 kulka mozzarelli
  • 100 g papryki konserwowej
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 szk. bulionu lub 1 kostka rosołowa
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu w boczku

I

Roladki ze schabu w boczku

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa na środku układam pasek papryki i plasterek mozzarelli.

II

Roladki ze schabu w boczku

3. Mięso zwijam w roladki, następnie owijam boczkiem.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju, gdy boczek się zrumieni podlewam bulionem, wlewam sos sojowy i gotuję 30 minut.
5. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.

III

6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego.