Sposób przygotowania:
Świąteczne roladkiI
![Świąteczne roladki Świąteczne roladki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczne-roladki-594605.jpg)
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, smażę 5 minut, doprawiam pieprzem, tymiankiem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa, układam ser żółty, smaruję farszem grzybowym.
II
![Świąteczne roladki Świąteczne roladki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/swiateczne-roladki-594606.jpg)
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
III
6. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.