Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Świąteczne roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

Świąteczne roladki

Składniki:

Świąteczne roladki

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne roladki

I

Świąteczne roladki

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, smażę 5 minut, doprawiam pieprzem, tymiankiem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa, układam ser żółty, smaruję farszem grzybowym.

II

Świąteczne roladki

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

6. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.