WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 771]

Schabowe devolaye

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe roladki/zrazy/devolaye posmarowane serkiem ziołowym i z pomidorem świeżym panierowane i smażone na patelni.

Schabowe devolaye Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe devolaye

 

Sposób przygotowania:

Schabowe devolaye

ETAP 1:

Mięso rozbić na kotlety jak tradycyjne schabowe, posypać solą i czarnym pieprzem. Każdy kotlet układać na talerzu, nałożyć ok. 1 łyżeczką serka ziołowego i równo rozsmarować po całym kotlecie. Na brzegu posmarowanego kotleta położyć ósemki pomidora i zwinąć kotlet w roladkę.

W miseczce roztrzepać jajko. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdą roladkę panierować w jajku i w bułce tartej.

Devolaye smażyć na oleju na patelni z każdej strony. Patelnię można też przykryć i smażyć pod przykryciem żeby devolaye lepiej doszły w środku.

Podawać na gorąco lub po ostygnięciu podgrzać np. w mikrofali.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe devolaye
Tak roladki prezentują się w środku po przekrojeniu
Schabowe devolaye
Roladki schabowe w trakcie smażenia na patelni
Schabowe devolaye
Roladki schabowe zwinięte i opanierowane przed usmażeniem
Schabowe devolaye
Kotlet schabowy rozklepany, posmarowany serkiem z kawałkiem pomidora przed zwinięciem