Sposób przygotowania:
Devolay z orzechami i serem
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, odcinamy błony. Mięso rozbijamy jak na cienkie kotlety, oprószamy solą i pieprzem.
Orzechy siekamy, ale nie za drobno. Orzechy mieszamy ze startym serem żółtym.
Na każdym płacie mięsa układamy po porcji farszu, zwijamy roladki.
Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, obsmażamy na złoto na oleju, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Pieczemy 35-40 minut w 190 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Orzechy siekamy, ale nie za drobno. Orzechy mieszamy ze startym serem żółtym.
Na każdym płacie mięsa układamy po porcji farszu, zwijamy roladki.
Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, obsmażamy na złoto na oleju, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Pieczemy 35-40 minut w 190 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.