Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Devolay z orzechami i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Devolaye goszczą na moim stole bardzo często. Aby nie było nudno, w środku ukrywam różne dodatki. Tym razem w devolayach znalazły się orzechy włoskie i ser żółty.

Devolay z orzechami i serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Devolay z orzechami i serem

 

Sposób przygotowania:

Devolay z orzechami i serem
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, odcinamy błony. Mięso rozbijamy jak na cienkie kotlety, oprószamy solą i pieprzem.

Orzechy siekamy, ale nie za drobno. Orzechy mieszamy ze startym serem żółtym.

Na każdym płacie mięsa układamy po porcji farszu, zwijamy roladki.

Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej, obsmażamy na złoto na oleju, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.

Pieczemy 35-40 minut w 190 st.C.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Devolay z orzechami i serem
W środku roladki znajdują się orzechy włoskie i ser żółty