Sposób przygotowania:
Naleśniki z dyniowej mąki
Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową, mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy jajka, szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 g).
Wszystko razem miksujemy.
Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron.
Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.
Wszystko razem miksujemy.
Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną i leciutko posmarowaną ( dosłownie niewielka ilość) olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron.
Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.
gusia1000