Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety a'la devolay nadziane suszoną żurawiną i serem pleśniowym to danie, które świetnie sprawdzi się np.na świąteczny obiad.

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną

ETAP 1:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną
Każdy kawałek fileta rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem

Mięso opłukujemy, osuszamy, wycinamy kości i błony. Filet dzielimy na 4 części, każdą rozbijamy tłuczkiem do mięsa, oprószamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną
Na każdym filecie układamy ser pleśniowy i żurawinę

Ser pleśniowy kroimy na kawałki.
Na każdym rozbitym filecie układamy po dwa kawałki serka oraz żurawinę.

ETAP 3:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną
Roladki zwijamy, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej

Roladki zwijamy, panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.

ETAP 4:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną
Roladki obsmażamy z każdej strony na oleju

Panierowane roladki obsmażamy z każdej strony na oleju.

ETAP 5:

Roladki a'la devolay z suszoną żurawiną
Roladki pieczemy w piekarniku ok.35 minut

Roladki przekładamy do natłuszczonego naczynia do pieczenia. Pieczemy ok. 35 minut w 200 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.