Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki z wieprzowego schabu w panierce z bułki tartej, z nadzieniem z czerwonej cebuli, kukurydzy, melisy i marynowanej papryczki pepperoni.

Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem

 

  • 4 plastry schabu wieprzowego bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1/2 garści świeżej melisy
  • 2 marynowane czereśniowe papryczki pepperoni
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem
Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do niej posiekaną melisę, odsączoną kukurydzę i drobno pokrojone papryczki. Wszystko wymieszać. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą. Na każdym rozłożyć po trochu przygotowanego nadzienia. Zwinąć w roladki. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Roladki obtaczać w mące, maczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Roladki w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu na rumiano z każdej strony.
Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem
Pokrojona cebula wymieszana z posiekaną melisą papryczkami pepperoni i kukurydzą.
Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem
Plastry schabu rozbite tłuczkiem oprószone solą i pieprzem.
Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem
Przygotowane nadzienie rozłożone na każdym kawałku mięsa.
Schabowe roladki z kolorowym nadzieniem
Nadziane roladki w panierce smażone na oleju.