Sposób przygotowania:
schabowe roladki z szynką i kurkami
W pierwszej kolejności należy przygotować farsz z kurek. Na 1 łyżce oleju dusić 25 dag kurek i posiekaną w kostkę cebulę, połowę zostawić do dekoracji, a drugą częścią będziemy faszerować schab. Następnie rozbić dokładnie plastry schabu i posypać je fixem do soczystej Karkówki z pieca . Plaster szynki pokroić na 3 części i ułożyć je na schabie, obok połozyć duszone kurki z cebulką. Zwinąć roladki ciasno, spiąć je wykałaczkami i posypać tym samym fixem co w środku. Obsmażyć dokładnie roladki z każdej strony na patelni grillowej, na 1 łyżce oleju, podlać wrząca wodą, dodać 1 opakowanie bulionu wołowego Babuni, przykryć pokrywką i dusić do miękkości, w razie czego uzupełniając wodą. Roladki wyłożyć na talerz, posypać duszonymi kurkami.
p.jola1