Sposób przygotowania:
Schabowe w orzechach
Mieso oplucz, dokladnie osusz, pokroj na 6 plastrow, rozbij dlonia lub ostroznie drewnianym tluczkiem, oprosz sola i pieprzem.
Orzechy wyjmij ze skorupek, drobno posiekaj.
Kotlety panieruj kolejno w mace, roztrzepanym jajku i orzechach.
Na patelni rozgrzej olej, smaz kotlety z obu stron na rumiano, zmniejsz ogirn, podgrzewaj kilka minut, by podsmazyly sie w srodku.
Podawaj z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i salatkami.
Orzechy wyjmij ze skorupek, drobno posiekaj.
Kotlety panieruj kolejno w mace, roztrzepanym jajku i orzechach.
Na patelni rozgrzej olej, smaz kotlety z obu stron na rumiano, zmniejsz ogirn, podgrzewaj kilka minut, by podsmazyly sie w srodku.
Podawaj z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i salatkami.