kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

schabowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam te schabowe szczególnie jak robi je mój mąż

schabowe z jabłkami

Składniki:

schabowe z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

schabowe z jabłkami
Cebule obrać, posiekać. Wymieszać z 3 łyżkami oleju, papryką, czosnkiem i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu włożyć schab lub posmarować go dokładnie z obu stron. Włożyć na 2 godziny do lodówki. Jabłka pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny, posmarować olejem i posypać cynamonem. Wstawić na godzinę do lodówki. Marchewkę ugotować na parze ok. 5minut. posmarować ją także pozostałym olejem. Mięso jabłka i marchewkę piec na rozgrzanym ruszcie z obu stron.