EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Schabowe z selera

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową wszystkim dzieciom

Schabowe z selera

Składniki:

Schabowe z selera

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z selera

ETAP 1:

Schabowe z selera
selera umyć i obrać a następnie pokroić w plastry

Selera dokładnie umyć, obrać ze skórki i pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm.

ETAP 2:

Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sos maggi. W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera.

ETAP 3:

Schabowe z selera
seler obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć

Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć na oliwie na złoty kolor.


Tagi:

seler