NikolAnita

NikolAnita

Kucharz
[Przepisów: 8]

schabowy w bułce paprykowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przygotowanie i jego sposób

schabowy w bułce paprykowej

Składniki:

schabowy w bułce paprykowej

 

Sposób przygotowania:

schabowy w bułce paprykowej
mięso pokrojone w plastry , rozbijamy ale nie na cienkie nalesniki, solimy go trochę i zalewamy na godzinkę mlekiem rozbitym z jajkiem. Mleko zmiękcza mięso i wyciaga resztki krwi. Nastepnie bułkę tartą mieszamy wraz z papryką i pieprzem . Tak by bułka tarta przybrała koloru czerwonego, lub pamarańczy. Jak już nasze mięso odleżało godzinę w mleku i jajku, bierzemy i klepiemy obtaczając go w bułce tartej. Schabowiaki smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Do nich zaś polecam frytki.