Sposób przygotowania:
Schabowy w sosie śliwkowym1
Przygotowujemy szklankę bulionu i śliwki myjemy przecinamy na pół wyjmujemy pestki.
2
Kotlety schabowe rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące z dwóch stron.
Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy kotlety z dwóch stron.
Obsmażone zdejmujemy z patelni.
3
Na patelnię na której smażyły się kotlety dajemy pokrojoną cebulę chwilę podsmażamy i dodajemy pokrojony czosnek.
4
Do cebuli dodajemy pomidor pokrojony śliwki i wlewamy bulion.
Gotujemy aż śliwki się rozgotują.
5
Jak śliwki się rozgotują dodajemy przyprawy mieszamy.
Sos można zblendować.
Jak sos wyjdzie trochę gęsty można dolać trochę wody i zagotować.
6
Do sosu wkładamy kotlety schabowe i chwilę jeszcze podgrzewamy na małym ogniu aby sos się nie przypalił.
POLECAM!!!
gusia1000