Sposób przygotowania:
Schabowy w sosie pomarańczowo-rozmarynowym
Kotlety schabowe myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Każdy kotlet oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i obsmażamy na złoty kolor kotlety.
Kiedy mięso ładnie się zarumieni na patelnie dodajemy rozmaryn, skórkę otartą z pomarańczy , cumin i wlewamy sok wyciśnięty z pomarańczy i wodę .
Wszystko razem dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie więc na patelnie dajemy masło i doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem i miodem, dodajemy cząstki pomarańczy i odparowujemy sos aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Schabowego serwujemy wraz z sosem i np. ziemniaczanym puree, smacznego ; )
Kiedy mięso ładnie się zarumieni na patelnie dodajemy rozmaryn, skórkę otartą z pomarańczy , cumin i wlewamy sok wyciśnięty z pomarańczy i wodę .
Wszystko razem dusimy około 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie więc na patelnie dajemy masło i doprawiamy sos do smaku solą, pieprzem i miodem, dodajemy cząstki pomarańczy i odparowujemy sos aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Schabowego serwujemy wraz z sosem i np. ziemniaczanym puree, smacznego ; )
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu