Sposób przygotowania:
Schab w sosie barbecueSchab w sosie barbecue jest jednym z ulubionych dań mieszkańców Teksasu oraz północnej części Meksyku.
O charakterze dania decydują główne składniki: powidła śliwkowe, pieprz czarny oraz bogata gama innych przypraw, które nadają podsmażonym kawałkom mięsa schabowego charakterystyczny, lekko słodki smak. Aby potrawa uzyskała prawdziwie teksański charakter, można do Schabu w sosie barbecue linii Mexicana dodać czerwoną paprykę, bez której trudno wyobrazić sobie kuchnię Ameryki Środkowej, a całość udekorować odrobiną gęstej śmietany. Schab w sosie barbecue wyśmienicie smakuje, jeśli jest podany z opiekanymi ziemniakami.
Sposób przyrządzania:
- Schab pokrój w paseczki i podsmaż przez 2 minuty na gorącym oleju.
- Następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i całość smaż przez 1 minutę.
- Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do mięsa i cebuli.
- Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Gorące danie podawaj z opiekanymi ziemniakami.
Nasze propozycje:
Dla urozmaicenia smaku możesz dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę.
Na wierzch możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Gość
Gość
marietta