paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schabowy w orzechowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

schabowy w sosie orzechowym z dodatkiem suszonych śliwek świetnie smakuje z ryżem.

Schabowy w orzechowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w orzechowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w orzechowym sosie
Schabowe opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski lub grubszą kostkę. Oprószyć solą. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć schabowego dodać śliwki suszone oraz zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut. Śmietanę wlać do mięsa i dodać rozmaryn do smaku wymieszać całość i zagotować. Dodać orzechy włoskie (można je lekko pokroić w kostkę ) i wymieszać całość chwilę gotować aby sos się zagęścił doprawić do smaku solą.
Schabowy w orzechowym sosie
Schabowe opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski lub grubszą kostkę. Oprószyć solą.
Schabowy w orzechowym sosie
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć schabowego dodać śliwki suszone oraz zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut.
Schabowy w orzechowym sosie
Śmietanę wlać do mięsa i dodać rozmaryn do smaku wymieszać całość i zagotować.
Schabowy w orzechowym sosie
Dodać orzechy włoskie (można je lekko pokroić w kostkę ) i wymieszać całość chwilę gotować aby sos się zagęścił doprawić do smaku solą.