WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1351]

Schabowy z warzywami i kaszą quinoa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie jest z serii jak dac drugie życie schabowym z obiadu. Ja usmażyłam go z warzywami i kaszą quinoa.

Schabowy z warzywami i kaszą quinoa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z warzywami i kaszą quinoa

 

  • 1 duży kotlet schabowy
  • 1 szklanka dowolnyej mrozonej mieszanki warzyw na patelnię
  • Kilka liści szpinaku
  • 2-3 łyżki ugotowanej kaszy quinoa
  • 2 łyżki ketchupu z cukinii lub zwykłego
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Schabowy z warzywami i kaszą quinoa

ETAP 1:

Schabowego pokroić w cienkie paski i przesmażyć na oleju na patelni. Wrzucić mrożone warzywa. Smażyć aż się rozmroza.

Dodać liście szpinaku porwane na kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Przesmażyć razem.

Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Dodać ketchup i ponownie wymieszać. Smażyć razem chwilę.

Podawać na gorąco.

Schabowy z warzywami i kaszą quinoa
Schabowy usmażony z warzywami i kaszą na patelni
Schabowy z warzywami i kaszą quinoa
Ketchup z cukinii dodany do mięsa z warzywami i kaszą
Schabowy z warzywami i kaszą quinoa
Przesmażone mięso z warzywami wymieszane z kaszą
Schabowy z warzywami i kaszą quinoa
Schabowy pokrojony na plasterki wrzucony na patelnię