Sposób przygotowania:
Schabowy troszkę inaczej
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Cebulę dowolnie kroimy i przekładamy w misce czy innym naczyniu cebula, schabowy, cebula, schabowy...Wszystko zalewamy mlekiem na ok 2 godz a najlepiej na dużo dłużej.
Po wyjęciu oczyszczamy z cebuli, osączamy z mleka i oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Jajka wybijamy, dodajemy, majonez i ketchup i razem roztrzepujemy do połączenia.
Kotlety panierujemy w jajku z dodatkami i tartej bułce.
Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Po wyjęciu oczyszczamy z cebuli, osączamy z mleka i oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Jajka wybijamy, dodajemy, majonez i ketchup i razem roztrzepujemy do połączenia.
Kotlety panierujemy w jajku z dodatkami i tartej bułce.
Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.