Sposób przygotowania:
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Schabowe umyć i osuszyć, następnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Jajko rozbełtać razem z mlekiem.
Schabowe włożyć do mleka, a następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z jednej strony następnie przewrócić na drugą stronę podsmażyć.
Pod koniec smażenia na schabowego położyć odsączony plaster ananasa i plaster sera żółtego, przykryć przykrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.
Podać z ziemniakami pure oprószone koperkiem zielonym.
Rada;
Gdy potrzebujemy większą ilość schabowych wtedy najlepiej po usmażeniu schabowe ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera i zapiec do rozpuszczenia sera.
Jajko rozbełtać razem z mlekiem.
Schabowe włożyć do mleka, a następnie panierować w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z jednej strony następnie przewrócić na drugą stronę podsmażyć.
Pod koniec smażenia na schabowego położyć odsączony plaster ananasa i plaster sera żółtego, przykryć przykrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.
Podać z ziemniakami pure oprószone koperkiem zielonym.
Rada;
Gdy potrzebujemy większą ilość schabowych wtedy najlepiej po usmażeniu schabowe ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera i zapiec do rozpuszczenia sera.
gusia1000