BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1385]

Schabowy z ananasem i żółtym serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczny schabowy z plastrem ananasa przykryty sporym plastrem sera żółtego.Taki schabowy na pewno zaskoczy domowników swoim smakiem.

Schabowy z ananasem i żółtym serem Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Schabowy z ananasem i żółtym serem

 

  • schabowe 2,
  • sól i pieprz do smaku,
  • czosnek granulowany do smaku,
  • jajko + mleko 5 łyżek,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,
  • Dodatkowo ;
  • ananas plastry 2,
  • ser plastry 3 ,

Sposób przygotowania:

Schabowy z ananasem i żółtym serem
Schabowe umyć i osuszyć, następnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.

Jajko rozbełtać razem z mlekiem.

Schabowe włożyć do mleka, a następnie panierować w bułce tartej.

Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z jednej strony następnie przewrócić na drugą stronę podsmażyć.

Pod koniec smażenia na schabowego położyć odsączony plaster ananasa i plaster sera żółtego, przykryć przykrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.

Podać z ziemniakami pure oprószone koperkiem zielonym.

Rada;

Gdy potrzebujemy większą ilość schabowych wtedy najlepiej po usmażeniu schabowe ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, na każdym ułożyć plaster ananasa i plaster sera i zapiec do rozpuszczenia sera.
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Pyszne schabowe w towarzystwie pure gotowe do podania
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Schabowe po umyciu ,osuszeniu i rozbiciu oprószyć przyprawami
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Jajko rozbełtać raz em z dodatkiem mleka pełnotłustego
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Schabowe włożyć do mleka następnie panierować w bułce tartej
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Panierowane schabowe smażyć na dobrze rozgrzanym oleju
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Po podsmażeniu ułożyć plaster ananasa
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Następnie ułożyć ser żółty
Schabowy z ananasem i żółtym serem
Przykryć przykrywką i zapiekać do rozpuszczenia sera