Nencja

Nencja

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Nadziany nietradycyjny schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czy Twój Mężczyzna ma dość tradycyjnego schabowego? zrób mu schabowego z niespodzianką! Łamiemy tradycje!

Nadziany nietradycyjny schabowy

Składniki:

Nadziany nietradycyjny schabowy

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziany nietradycyjny schabowy
Schabowe rozbić dość cienko. obsypać solą i pieprzem z obu stron. Na jednej porcji (pozostawiając puste brzegi) nałożyć łyżeczkę musztardy - rozsmarować, posypać majerankiem, położyć plaster sera szynki i kilka grzybków, skropić sokiem z cytryny. Całość przykryć drugim rozbitym plastrem schabu a brzegi zbić tłuczkiem. Obsypać gałką muszkatołową. odstawić do lodówki na około 15 min. Roztrzepać żółtko z mlekiem - dodać odrobinę soli i pieprzu. W drugim płaskim naczyniu zmieszać bułkę tartą z łyżką sezamu, szczyptą słodkiej i ostrej papryki. Rozgrzać bardzo dobrze olej. Schabową kieszonkę zamoczyć w mieszance z żółtka następnie obtoczyć w przygotowanej bułce. Smażyć na wolnym i dobrze(!) rozgrzanym oleju rzepakowym.