Sposób przygotowania:
Nadziany nietradycyjny schabowy
Schabowe rozbić dość cienko. obsypać solą i pieprzem z obu stron. Na jednej porcji (pozostawiając puste brzegi) nałożyć łyżeczkę musztardy - rozsmarować, posypać majerankiem, położyć plaster sera szynki i kilka grzybków, skropić sokiem z cytryny. Całość przykryć drugim rozbitym plastrem schabu a brzegi zbić tłuczkiem. Obsypać gałką muszkatołową. odstawić do lodówki na około 15 min. Roztrzepać żółtko z mlekiem - dodać odrobinę soli i pieprzu. W drugim płaskim naczyniu zmieszać bułkę tartą z łyżką sezamu, szczyptą słodkiej i ostrej papryki. Rozgrzać bardzo dobrze olej. Schabową kieszonkę zamoczyć w mieszance z żółtka następnie obtoczyć w przygotowanej bułce. Smażyć na wolnym i dobrze(!) rozgrzanym oleju rzepakowym.