Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka w sosie pomidorowym
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami i mieszamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Czerwoną paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy pestki i białe części. Paprykę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę i paprykę przez 5 minut.
Wkładamy pokrojone mięso i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i passatę pomidorową, gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Redukujemy sos do pożądanej konsystencji i doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i zagotowujemy.
Czerwoną paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy i usuwamy pestki i białe części. Paprykę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę i paprykę przez 5 minut.
Wkładamy pokrojone mięso i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i passatę pomidorową, gotujemy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Redukujemy sos do pożądanej konsystencji i doprawiamy do smaku, wlewamy śmietankę i zagotowujemy.