paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Selerowo - orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do mięs jak i jako samodzielna przekąska

Selerowo - orzechowa

Składniki:

Selerowo - orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Selerowo - orzechowa
Selera myjemy następnie jego łodygi kroimy w drobne pół plasterki. Jabłko obieramy ze skórki dzielimy na 4 następnie ponownie na 4 i każdą cząstkę kroimy na plasterki. Selera łączymy z jabłkiem skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawić na 10-15 min do połączenia smaków. Następnie do warzyw dodaj posiekane orzechy. Całość połącz jogurtem i wymieszaj. Posól do smaku. Gdy nie przepadasz za surowym selerem możesz go oprószyć solą i odstawić na 2 h do zmięknięcia.