kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Selery smażone panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą,

Selery smażone panierowane

Składniki:

Selery smażone panierowane

 

Sposób przygotowania:

Selery smażone panierowane
Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko pod przykryciem. Następnie odcedzić, wystudzić, obrać, pokrajać w plastry o grubości 1 cm, posypać mąką, panierować w rozmąconych jajach i tartej bułce, przyciskając ręką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z surówkami do mięs.

Tagi:

tarta seler