Sposób przygotowania:
Semifreddo truskawkowo-jagodowe
Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy.
Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę.
Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem.
Smacznego :)
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy.
Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę.
Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem.
Smacznego :)
marietta