Sposób przygotowania:
Semifreddo z malinami
1) Beziki pokruszyć. Maliny delikatnie rozgnieść (nie trzeba ich rozmrażać, ewentualnie te, które posłużą do dekoracji). Jajko umyć i oddzielić żółtko od białka. W jednej misce utrzeć żółtko wraz z 2 łyżkami cukru pudru i esencją waniliową na puszystą masę. Białko ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru pudru, ubijać jeszcze przez 1 minutę. 2) Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Masę żółtkową delikatnie połączyć z ubitą śmietaną i pianą białkową. Do masy dodać pokruszone bezy i rozgniecione maliny, wymieszać tak by widoczna była struktura bez i cząstek malin. Silikonowe foremki do muffinek w kształcie serduszek napełnić masą, wstawić do zamrażalnika na ok. 2 godziny. Wyłożyć na talerzyki ozdobione np. strużkami sosu malinowego, lody udekorować rozmrożonymi malinami oprószonymi przez sitko cukrem pudrem (będą wyglądały jak oszronione).