Sposób przygotowania:
Semifreddo z sokiem porzeczkowym
Jaja dobrze umyć i sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka utrzeć z odrobiną soli na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać mascarpone, sok i skórkę z cytryny oraz esencje waniliowa, chwile zmiksowac, do połączenia się składników. Wymieszać masę mascarpone i z pianą z białek . Niewielka, prostokatna forme wyłożyć folia, tak aby jej brzegi wystawały ponad formę na ok. 5cm, wlać powstała masę, na wyrównany wierzch nałożyć brzegi folii i wstawić do zamrażalnika na ok. 8 godzin. Tuż przed podaniem, pokroić deser na grubsze plasty, odstawić na kilka minut, w temperaturze pokojowej i podawać polane sokiem owocowym.
kinga
A.B.
pigwa
Evi
Dodaje piateczkę.....chociaz jestes dla mnie konkurencją :-) :-) :-)
msewka
iwi69
Ja tez lubie sok z czarnej porzeczki tylko w polskim sklepie kosztuje ze .....ale raz na jakis czas.Deserek do ulubionych.
pusieczek2@wp.pl
Natala1210
Anula
Sarenka
Anula
bernika
justynak223
eli_555