SUPERPRZEPIS

Ser kozi zapiekany w boczku.

         
ocena: 5/5 głosów: 5
Ser kozi zapiekany w boczku. Więcej zdjęć (3)

Potrawa na wystawną ucztę.

Składniki:

Ser kozi zapiekany w boczku.

 

  • 200 gram serka koziego,
  • 180 gram plasterków boczku surowego lub wędzonego,
  • wiórki parmezanu do dekoracji,
  • rukola do dekoracji,
  • ocet balsamiczny,
  • syrop klonowy,

Sposób przygotowania:

Ser kozi zapiekany w boczku.
Serek kozi kroimy w prążki o średnicy około 1 cm, ser owijamy dokładnie boczkiem lub szynką parmeńską, wkładamy do piekarnika na 200 stopni na około 10 minut, jeśli chodzi o czas to obserwujmy ser, jeśli się będzie topił to wyciągnij natychmiast. Talerz dekorujemy rukolą, na zieleninie układamy dwa kawałki sera owiniętego boczkiem i skrapiamy ostem balsamicznym i syropem klonowym. SMACZNEGO
Ser kozi zapiekany w boczku.
Ser kozi zapiekany w boczku.