Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ser smażony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

sprawdza się na imprezach i nie tylko dla smakoszy nietypowych dań

Ser smażony

Składniki:

Ser smażony

 

  • 40 dag sera salami
  • 2 jaja
  • 5 łyżek mąki
  • po łyżeczce: curry, papryki słodkiej, oregano, bazyli
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • sól

Sposób przygotowania:

Ser smażony
z mąki jaj i wody oraz przypraw zrobić ciasto trochę gęstsze niż naleśnikowe ser pokroić na plastry 1-1,5 cm na patelni rozgrzać olej plastry sera zanurzyć z jednej strony w cieście i tą stroną ułożyć na patelni smażyć na małym ogniu wierzch każdego plastra polać ciastem przewrócić i smażyć podawać gorące

Tagi:

sery ser