jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ser smażony z kminkiem na rzepakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przekonałam się, że domowy ser smażony na oleju rzepakowym jest równie smaczny jak ten smażony na maśle

Ser smażony z kminkiem  na rzepakowym

Składniki:

Ser smażony z kminkiem na rzepakowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ser smażony z kminkiem na rzepakowym
Ser kruszymy za pomocą widelca i odstawiamy na kilka dni. Codziennie mieszamy, by ser zgliwiał równomiernie. Gdy zrobi się żółty przekładamy go do rondelka na rozgrzany olej rzepakowy z dodatkiem szczypty kurkumy. Dodajemy kminek i mieszając powoli smażymy ser do chwili aż się całkowicie rozpuści. Przekładamy go do miseczki. Jest świetnym dodatkiem do pieczywa.

Tagi:

sery ser