przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Serduszka z czerstwego chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sympatyczne kryzysowe śniadanko

Serduszka z czerstwego chleba

Składniki:

Serduszka z czerstwego chleba

 

  • 5 kromek chleba ( może być czerstwy)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • cukier waniliowy -1 łyżeczka
  • opcjonalnie cukier

 

Sposób przygotowania:

Serduszka z czerstwego chleba
Foremką do ciasteczek wykrawamy z chleba serduszka ( lub inny pożądany kształt) . Jajko bełtamy razem z mlekiem i cukrem waniliowym. Możemy też posłodzić odrobinę, jednak wtedy jajko szybciej się przypala. Maczamy chleb w jajku, smażymy na średnim ogniu z obu stron.
Jeśli chcemy możemy wykonać wersję na słono - wówczas zamiast cukru , czy cukru waniliowego dodajemy do jajka szczyptę soli.

Tagi:

jajko chleb jajka