marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Serduszka z mortadeli na chlebie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rozgrzać tłuszcz na patelni teflonowej i obsmażyć lekko z obu stron każdą kromkę,a potem serca z mortadeli.Wyjąć,odsączyć i podać z sosem.

Serduszka z mortadeli na chlebie.

Składniki:

Serduszka z mortadeli na chlebie.

 

  • 60 dag.mortadeli wieprzowej,
  • 5-6 dużych lub średnich kromek chleba czerstwego,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • może być i ketchup.

Sposób przygotowania:

Serduszka z mortadeli na chlebie.
Rozgrzać tłuszcz na patelni teflonowej i obsmażyć lekko kromki psz-
-ennego,czerstwego chleba z obu stron,a następnie z mortadeli wykroić foremką serduszka lub nożykiem.Wyjąć,odsączyć z tłuszczu,prosto na talerze,posolić,posypać pieprzem po
szczypcie.Podawać a'la kanapki z ketchupem.

Tagi:

chleb