Sposób przygotowania:
Serduszkowe ciasteczka z masą krówkową
Mąkę przesiać przez sito i dodać proszek do pieczenia , cukier i masło lub margarynę. Posiekać nożem całość , dodać jogurt, jako i żółtko, wymieszać najpierw łyżką i później rękom.
Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Wyjąc i rozwałkować i wycinać małe serduszka foremką. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułką tartą i wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach na złoty kolor około 10 minut.
Wystudzone posmarować masą krówkową wszystkie ciasteczka po jednej stronie rozmieszaną z mlekiem lub śmietanką 36%. Następnie sklejać po dwa i posypać cukierkami ozdobnymi. Schłodzić w lodówce.
Smacznego :)
Wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Wyjąc i rozwałkować i wycinać małe serduszka foremką. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułką tartą i wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach na złoty kolor około 10 minut.
Wystudzone posmarować masą krówkową wszystkie ciasteczka po jednej stronie rozmieszaną z mlekiem lub śmietanką 36%. Następnie sklejać po dwa i posypać cukierkami ozdobnymi. Schłodzić w lodówce.
Smacznego :)