Sposób przygotowania:
Serduszka drożdżowo - kruche z budyniem
Drożdże rozpuścić ze śmietaną z dodatkiem mleka , wszystkie składniki muszą być ciepłe z temperatury pokojowej. Do przesianej mąki dodać margarynę i cukier kryształ, posiekać nożem. Wlać rozpuszczone drożdże, wymieszać łyżką i wyrobić ciasto, można na chwilę na 15 minut odstawić ciasto przykryte ściereczką ale nie jest to konieczne.
Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółeczka i foremką serduszka w 1/2 części kółeczek w środku kółeczka wycinać foremką serduszka. Przygotować taką samą ilość kółeczek i kółeczek z wyciętymi serduszkami w środku.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 10 minut na złoty kolor.
Przygotować masę budyniową z budyniu śmietankowego lub waniliowego z cukrem z dodatkiem masła ugotowanego na mleku.
Wystudzoną masą smarować kółeczko całe i przyłożyć z wyciętym serduszkiem.
Posypać cukrem pudrem i smacznego.
Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółeczka i foremką serduszka w 1/2 części kółeczek w środku kółeczka wycinać foremką serduszka. Przygotować taką samą ilość kółeczek i kółeczek z wyciętymi serduszkami w środku.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach około 10 minut na złoty kolor.
Przygotować masę budyniową z budyniu śmietankowego lub waniliowego z cukrem z dodatkiem masła ugotowanego na mleku.
Wystudzoną masą smarować kółeczko całe i przyłożyć z wyciętym serduszkiem.
Posypać cukrem pudrem i smacznego.