Sposób przygotowania:
Serek z rzodkiewką i szczypiorem
Serek twarogowy przekładam z pojemniczka do miseczki, rozgniatam go widelcem ze śmietaną.
Rzodkiewki obieram z liści, odkrawam ogonki i dokładnie myję pod bieżącą wodą, a następnie kroję w drobną kostkę lub ścieram na tarce na dużych oczkach. Szczypiorek myję, osuszam i drobno siekam. Wszystko razem dokładnie mieszam.
Na koniec doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podaję z kromką świeżego chleba, który mozna posmarować cienko masłem.
Rzodkiewki obieram z liści, odkrawam ogonki i dokładnie myję pod bieżącą wodą, a następnie kroję w drobną kostkę lub ścieram na tarce na dużych oczkach. Szczypiorek myję, osuszam i drobno siekam. Wszystko razem dokładnie mieszam.
Na koniec doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podaję z kromką świeżego chleba, który mozna posmarować cienko masłem.